Coindu România angajează 75 de oameni la fabrica de componente auto din Curtici

Data publicare: Sambata, 24 Septembrie, 2022 Total: 941 accesari

Coindu România angajează 75 de oameni la fabrica de componente auto din Curtici

Producătorul de componente auto Coindu România, parte a grupului portughez Coindu, are dispo­nibile în prezent 75 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi în industria textilelor la fabrica din Curtici, potrivit site-ului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad.

 

Com­pania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 674 de angajaţi, cu 405 oameni mai puţin decât în 2020, conform datelor publice.

 

Coindu România a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 234,7 mil. lei (47,7 mil. euro), în scădere cu 34,6% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut o pierdere de 748.307 mil. lei (152.000 de euro), conform datelor publice.

 

Coindu produce în fabrica din Curtici tapiserii auto şi alte componente soft de interior pentru producătorii mari de autoturisme, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. România a fost prima piaţă internaţională pe care a intrat Coindu, care în prezent mai deţine pe lângă fabrica din Curtici unităţi de producţie în Portugalia şi în Mexic, dar şi două centre de dezvoltare şi un birou de vânzări în Germania.

 

Fondată în anul 1988 de o familie germană împreună cu doi oameni de afaceri portughezi, Coindu s-a ocupat iniţial cu producţia de genţi. Patru ani mai târziu, com­pania a deschis o unitate de producţie în Portugalia, dedicându-se exclusiv producţiei de componente auto.

 

Sursa: produsinardeal.ro