PSD este în doliu. A murit primarul de la Potlogi, Nicolae Catrina. Era unul dintre cei mai vechi edili din Dâmbovița

Data publicare: Joi, 22 Septembrie, 2022 Total: 726 accesari

PSD este în doliu. A murit primarul de la Potlogi, Nicolae Catrina. Era unul dintre cei mai vechi edili din Dâmbovița

Primarul localității dâmbovițene Potlogi, Nicolae Catrina, a murit, miercuri, 21 septembrie, la un spital din București. Edilul a suferit un accident vascular celebral, urmat de un infarct miocardic.

 

Nicolae Catrina era unul dintre cei mai vechi primari din județul Dâmbovița. A câștigat adminsitrația locală în anul 2000. De atunci nimeni nu a reușit să îl bată la alegerile locale. De numele său se leagă cele mai importante proiecte de investiții ale localității, printre care reabilitarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, premiera în iluminat verde și multe altele.

 

„Catrina Nicolae, un om special prin tot ceea ce a făcut! PSD Dâmboviţa regretă despărțirea atat de devreme de cel care, înainte de toate, a investit suflet în comuna Potlogi. Sincere condoleanțe familiei, iar Dumnezeu să-l aibă în grijă, este mesajul PSD Dâmbovița.

 

Primarul din Potlogi avea vârsta de 64 de ani. De mai multe zile, era internat în spital din cauza unei suferințe mai vechi. Decesul a survenit ca urmare a unui accident vascular cerebral.

 

„Pentru toți vine un moment în care părăsim această lume, însă pe unii dintre noi Dumnezeu îi cheamă prea repede, mult prea repede, în Împărăția Sa. Odihnă veșnică și condoleanțe familiei îndurerate”, a transmis primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

 

Primarul din Potlogi a fost director la Școala Pitaru și profesor de muzică. A studiat Conservatorul „George Enescu“ din Iași, iar liceul l-a făcut la „Dinu Lipatti” în București.

 

Un proiect important derulat la Potlogi a fost cel pe iluminat public, realizat din panouri fotovoltaice. Comuna Potlogi poate concura lejer la titlul de cea mai verde comună din ţară. Administraţia locală a înfiinţat un parc de nouri fotovoltaice care acoperă peste 70% din consumul localităţii în instituţiile publice.

 

Comuna Potlogi este, astfel, prima comună din judeţul Dâmboviţa care va fi luminată cu ajutorul energiei verzi, provenind de la Soare. Investiţia se ridică la 240.000 de lei, sumă asigurată de la bugetul local. Peste 70% din consumul de energie electrică al iluminatului public din comuna Potlogi va fi asigurat de către panouri fotovoltaice.

 

Sursa: adevarul.ro