UTA, evoluție jalnică în partida cu Hermannstadt. Baba, nu Vanga, ci Alhassan a stopat norocul lui Poenaru. UTA – Hermannstadt 1 – 2

Data publicare: Duminica, 18 Septembrie, 2022 Total: 1391 accesari

UTA, evoluție jalnică în partida cu Hermannstadt. Baba, nu Vanga, ci Alhassan a stopat norocul lui Poenaru. UTA – Hermannstadt 1 – 2

Cred că cea mai bună repriză pe care UTA a făcut-o în acest campionat este prima din întâlnirea cu FCU 1948 Craiova, când dealtfel la pauză conducea cu 2-0. Locul 6 pe care erau cocoțați arădenii înaintea acestei etape s-a dovedit fals și argumentez acest lucru nu doar în prisma evoluției slabe din ultimul meci, ci și a următorilor factori:

1. UTA a fost norocoasă mai ales în ultimele 4 partide desfășurate. Astfel desi cum spuneam a condus-o pe FCU Craiova cu 2-0 la pauză, în repriza a doua oltenii au revenit puternic, au înscris repede un gol și au ratat o ocazie uriașă în prelungirile partidei prin Compagno. În ultimele minute ale întâlnirii cu Mioveni, gazdele au ratat un penalty la scorul de 1 – 1. În partida contra Chindiei, Benga a înscris golul egalizator în ultima parte a partidei, iar Victoria de la Botoșani din etapa precedentă nu este concludentă în fața unei echipe departe de forma din campionatul anterior, dovada fiind înfrîngerea usturătoare cu 0 -7 în fața lui Sepsi.

2. ”U” Craiova care se află mai jos în clasament cu doar 1 punct, are 2 partide mai puțin disputate.

 

3. UTA a întâlnit până în prezent majoritatea echipelor din jumătatea a doua a clasamentului, urmând ca în ultimele 4 etape de disputant din tur să întâlnească în ordine pe Farul, CFR Cluj, FCSB și ”U” Craiova.

Despre întâlnirea cu Hermannstadt nu ar fi prea multe de constatat, în afara unui joc haotic în care jucătorii parcă ar fi evoluat pentru prima dată împreună, în care a lipsit cu desăvârșire o idee clară de joc.

 

Pe timp ce treceau etapele, antrenorul Poenaru părea din ce în ce mai optimist afirmând că băieții se vor mișca din ce în ce mai bine și că încep să-i înțeleagă ideile de joc, dar din păcate realitatea s-a dovedit cu totul alta.

 

Pauza competițională îi vine ca o mănușă Bătrânei Doamne, pauză în care atât antrenorul cât și jucătorii au timp să reflecteze asupra ce au de făcut, mai ales, mă repet, că vor avea un final de tur de foc.

 

De consemnat că UTA a deschis scorul prin Postolachi (min. 29, penalty), dar Baba Alhassan (min. 36 și 90+6) a adus victoria oaspeților.

 

Au evoluat echipele:

 

UTA Arad: Fl. Iacob - Vukcevic, Benga, Chindriş, Hoxhallari – Cascini (Fl. Matei 46; Negoescu 72), Steau, Batha (Anton 67) – Stahl (Ubbink 46), Postolachi, Jobello (Keseru 67). Antrenor: Ilie Poenaru

 

Hermannstadt: Muţiu - Butean, Bejan, I. Stoica, Opruţ - Răuţă (Sota Mino 70), Biceanu (Năstăsie 90) – Balaure (Petrescu 81), Alhassan, Oroian (D. Iancu 70) - D. Paraschiv (Buhăcianu 81). Antrenor: Marius Măldărăşanu.