Spectacolul „Dorde neunde” – prezent în Festivalul de Teatru Piatra Neamț

Data publicare: Miercuri, 14 Septembrie, 2022 Total: 522 accesari

Spectacolul „Dorde neunde” – prezent în Festivalul de Teatru Piatra Neamț

Unul dintre cele mai longevive festivaluri de teatru din România – Festivalul de Teatru Piatra Neamț – își înscrie pe afișul ediției 2022 și spectacolul „Dorde neunde”, coproducție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad - Trupa Marionete si a Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin”, Timișoara. Montarea semnată de Ștefan Iordănescu va fi prezentă în festival, alături de spectacole din București, Cluj, Sibiu, Tîrgu Mureș, Sfântu Gheorghe, dar și din Estonia, Ungaria, Franța, Germania, Moldova și Ucraina.

 

Tema ediției cu numărul 33 a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț este 146 km.

 

146 KM reprezintă distanța dintre Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și Vama Siret, aflată la granița dintre România și Ucraina. 146 KM sunt o distanță care separă două realități: cea a unei normalități tulburi de cea a unui război marcat de violențe inacceptabile. 146 KM pot însemna o distanță confortabilă sau una îngrijorătoare, o apropiere care generează anxietate sau solidaritate. Sentimentul proximității depinde până la urmă de felul în care alegi să te raportezi mental la o situație scăpată de sub control și în plină desfășurare. (…) Festivalul de Teatru Piatra Neamț va aduce pe harta Ediției33 (…)  viziuni artistice diferite ale căror numitor comun este spiritul critic și dorința de a găsi împreună un sens într-o lume tot mai greu de înțeles. Ne dorim ca acest moment să fie unul de reflecție asupra contextului global pe care îl parcurgem, de dialog între artiști și publicul local, de dezbateri între profesioniști ai artelor performative.” spune Gianina Cărbunariu, curatoare a Festivalului de Teatru Piatra Neamț.

 

Spectacolul „Dorde neunde” va fi prezent pe scena Teatrului Tineretului de la Piatra Neamț, joi, 15 septembrie, de la ora 20.00.