S-a schimbat legea RCA: prețuri diferite în funcție de vânzător, iar amiabilă se va face electronic

Data publicare: Duminica, 11 Septembrie, 2022 Total: 1040 accesari

S-a schimbat legea  RCA: prețuri diferite în funcție de vânzător, iar amiabilă se va face electronic

ASF a modificat regulile RCA, iar cea mai importantă schimbare este că, în caz de accident, constatarea amiabilă se va face electronic. Polițele RCA funcționează după reguli noi începând din 10 septembrie.

 

De la finalul săptămânii viitoare, șoferii implicați într-o tamponare vor putea completa formularele necesare pe telefon. Modificările legate de RCA nu vizează însă doar șoferii, ci și societățile de asigurare, respectiv brokeraj.

Cea mai importantă dintre cele trei modificări care vor intra în vigoare din această lună are legătură cu completarea formularului de constatare amiabilă în format digital, pe internet, în contextul în care, în trecut, era pe hârtie.

În plus, societățile de asigurări își vor putea stabili individual prețurile practicate, independent de tarifele de referință scoase la înaintare de ASF. În trecut, nu exista atât de multă flexibilitate din acest punct de vedere. Ultima modificare vizează asigurarea netă pe cheltuieli. Aceasta se traduce prin faptul că, de acum, vor putea fi primite oferte diferite de la mai mulți distribuitori în vederea încheierii aceluiași contract de asigurare.

 Cele mai importante modificări îi vizează direct pe clienți: