Ajutați-i pe cei mici să înceapă anul școlar cu dreptul

Data publicare: Marti, 06 Septembrie, 2022 Total: 5586 accesari

Ajutați-i pe cei mici să înceapă anul școlar cu dreptul

Acordați atenție emoțiilor copiilor dumneavoastră

 

Mulți copii devin anxioși înainte de un nou început, inclusiv de schimbarea școlii, clasei sau chiar a profesorilor. Discutați cu copiii dumneavoastră despre orice modificare a stării lor emoționale, le puteți spune că este probabil ca mulți alți copii de vârsta lor să simtă același lucru, însă profesorii vor încerca să-i facă să se simtă cât mai confortabil posibil.

 

Reobișnuiți copiii cu programul de școală

 

Trezitul de dimineață poate fi o provocare atât pentru cei mici, cât și pentru noi, adulții. Dacă îi ajutăm să se readapteze la programul fix de trezire cu o săptămână înainte, începerea școlii poate fi mai ușoară pentru cei mici. Stabilirea unei rutine de dimineață poate ajuta întreaga familie să aibă un început de zi lin și lipsit de grabă.

 

Nu uitați că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei

 

După o noapte de odihnă, micul dejun îi ajută pe cei mici să aibă energie pentru întreaga zi. Sărirea peste micul dejun poate să creeze oboseală, agitație și pot fi obosiți fizic și mintal. Omiterea micului dejun se asociază cu risc de supraponderalitate și obezitate la copii și adolescenți. Se recomandă mesele în familie ca prilej pentru copii de a deprinde obiceiuri alimentare sănătoase.

 

Asigurați-le un somn odihnitor și suficient

 

Somnul este esențial pentru ca cei mici să fie odihniți și receptivi la cursuri. Stabiliți o oră de culcare rezonabilă pentru ca cei mici să se odihnească și să fie în formă dimineața. Asigurarea unui somn de calitate ajută la îmbunătațirea stării de sănătate fizică și psihică. Un somn odihnitor constă în 10-11 ore la copiii între 6 și 12 ani, 9 ore la copiii între 12 și 18 ani.

 

Continuați obiceiurile de igienă personală

 

Realizați igiena mâinilor ori de câte ori este nevoie pentru minim 20 de secunde. Nu uitați să vă spălați pe mâini cu apă și săpun: înainte și după masă, înainte și după manipularea alimentelor, după folosirea toaletei, după joaca în aer liber, după atingerea animalelor, după ce vă ștergeți nasul, înainte și după ce ați fost în preajma unei persoane bolnave.

 

Sursa: Institutul Național de Sănătate Publică