UTA a scos un punct uriaș cu o echipă mare a României. UTA – Chindia Târgoviște 1 – 1

Data publicare: Duminica, 04 Septembrie, 2022 Total: 1702 accesari

UTA a scos un punct uriaș cu o echipă mare a României. UTA – Chindia Târgoviște 1 – 1

Iertați-mi ironia din titlu, dar dacă nu era reușita lui Benga din finalul întâlnirii, UTA ar fi părăsit terenul învinsă de ultima clasată din campionat, care în primele 8 etape a achiziționat o zestre de doar 2 puncte.

 

De mult timp nu mi-a fost dat să vizionez un meci atât de slab al arădenilor pe teren propriu, prima repriză fiind de-a dreptul neagreabilă din toate punctele de vedere ale spectacoluli fotbalistic.

 

UTA a părut o formație ruptă în două, mijlocașii oscilând ba între rolul de apărători, ba de atacanți, existând spații mari între linia de fund și cea de atac a alb-roșilor. Practic în prima jumătate de oră, gazdele nu au construit nimic, părând neputincioase în fața unei echipe a Târgoviștei, bine așezată în teren de antrenorul Mihalcea.

 

În prima repriză am remarcat dealtfel o singură fază de Doamne ajută, când în urma unei combinații Cascini-Jobello, ultimul a tras un șut sănătos, dar la cel puțin 1 metru de bara din dreapta a porții apărate de Moldovan.

 

Iar pentru ca tacâmul să fie complet chiar spre finalul reprizei, la un șut puternic a lui Akhmatov în bară, mingea a sărit în spatele lui Balauru, de unde a ricoșat în plasa porții arădene.

 

Deși spectatorii sperau ca repriza a doua să arate o altă față a Bătrânei Doamne, meciul s-a desfășurat cam în aceeaași notă și doar superbul gol reușit din careu de Benga în minutul 86 salvând echipa arădeană de o înfrângere rușionoasă. Este a devărat că după golul marcat, jucătorii UTA-ei, sub puternicele încurajări ale tribunei, și-a mai revemnit putând chiar întoarce rezultatul, dar în final s-a terminat 1 – 1.

De notat că în primele 20 de minute ale reprizei secunde Ilie Poenaru nu s-a mișcat de pe bancă, Marin Dună fiind cel ce s-a agitat pe marginea terenului. Din păcate declarațiile entuziamante ale antrenorului gazdelor care spunea că meci de meci calitatea jocului echipei va crește substanțial, nu prea au acoperire în fapte după ce am văzut în ultimele 2 etape.

 

În urma acestui rezultat, UTA se află pe locul 8 în clasament, dar care prin priisma evoluției echipei și a adversarilor pe care-i va întlni în următoarele 6 etape din tur nu pare deloc liniștitor.

Formații:

UTA Arad: Balauru - Vukcevic, Chindriş, Benga, Hoxhallari (Abeid 81) – Batha (Keseru 46), Isac - Jobello, Cascini (Ubbink 67), Otele (Stahl 67) – Postolachi (Ademi 67). Antrenor: Ilie Poenaru

 

CHINDIA: Moldovan - Orozco, Celea, Boldor, Ad. Ioniţă (Atanase 81) - Neguţ, Akhmatov, Vorobjovas, Popadiuc (Dumitraşcu 71) – Cooper (Căpuşă 62), D. Popa. Antrenor: Adrian Mihalcea

 

Cartonaşe galbene: Abeid 90+5 / Celea 9, Boldor 30, Akhmatov 46, Orozco 49

 

Arbitri: Szabolcs Kovacs - Valentin Avram, Romică Bîrdeş - Florin Andrei

 

Arbitri VAR: George Vidican - Florin Neacşu

 

Observator: Teodora Albon



Foto: Radu Bulzan