Școală nouă la Semlac la început de an școlar

Data publicare: Vineri, 02 Septembrie, 2022 Total: 748 accesari

Școală nouă la Semlac la început de an școlar

Atmosferă de sărbătoare, astăzi, 2 septembrie, la Semlac! Noua școală din comună își deschide porțile pentru elevii din clasele I-VIII și pentru cadrele didactice, care vor începe noul an școlar într-un spațiu modern, dotat cu tehnologie de ultimă generație.

 

 “După multe piedici și tergiversări, am reușit să inaugurăm astăzi Școala Gimnazială “Dr. Ioan Danicico”. Deși a durat foarte mult, astăzi vorbim despre un vis împlinit. Construcția a început în anul 2007 și până în 2012 fondurile au venit de la Ministerul Învățământului și de la Inspectoratul Școlar. Din 2012 până în 2015 construcția a fost sistată, din lipsa finanțării. În 2015 obiectivul a fost mutat pe lista de fonduri din PNDL și am putut să continuăm lucrările. Din păcate, în societate s-a întâmplat tragedia de la Colectiv și am sistat lucrările, pentru că trebuiau schimbate multe detalii din proiect și nu am avut fonduri. Legislația ISU a trebuit respectată pentru a avea autorizație de funcționare. De luni vom deschidem porțile pentru copiii din Semlac. Totul este nou, sperăm că va fi un plus pentru elevi și profesori, care vor avea condiții excelențe pentru a-și desfășura activitatea”, a declarat Letiția Stoian, primarul comunei Semlac.

 

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a adăugat: “O felicit pe doamna primar pentru insistența și energia cu care s-a implicat în construirea acestei școli. Știu cât a muncit și pentru acest proiect, și pentru celelalte investiții care au transformat Semlacul într-o comună urbanizată. La Semlac toate proiectele inițiate de doamna primar au fost implementate, unul dintre acestea fiind asfaltarea tuturor străzilor, ceea ce arată eficiența administrației locale”.

 

Noua școală poartă numele reputatului medic Ioan Danicico, care s-a născut la Semlac, iar în cadrul școlii învață aprox. 370 de elevi.