Noi reglementări privind restricțiile de circulație în județul Arad

Data publicare: Miercuri, 31 August, 2022 Total: 499 accesari

Noi reglementări privind restricțiile de circulație în județul Arad

În această perioadă de vară, județul Arad s-a confruntat cu temperaturi ridicate în foarte multe perioade, fapt ce s-a răsfrânt și asupra circulației pe drumurile județene. Pentru a preîntâmpina degradarea prematură a drumurilor județene, mai ales a celor proaspăt modernizate sau reabilitate, consilierii județeni au decis ca reglementările privind circulația pe drumurile județene să fie mai restrictive pe timp de caniculă.

 

Am investit sume imense pentru a moderniza peste 700 de kilometri de drum, pentru a aduce confort și siguranță pe drumurile județene. Din păcate, din cauza caniculei și, uneori, a disprețului unor participanți la trafic, aceste drumuri riscă să se degradeze accentuat și să minimalizeze efortul nostru de a oferi o rețea rutieră județeană de calitate. Prin această hotărâre, am restricționat la 7,5 tone circulația pe drumurile județene a oricărui vehicul, în intervalul în care s-a emis cod portocaliu sau roșu, pe timp de caniculă. Cred că prin această măsură vom reuși să protejăm pentru mai mult timp calitatea drumurilor, mai ales ale celor recent modernizate”, a precizat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

 

Inițial, conform unei hotărâri anterioare, restricțiile vizau doar vehiculele cu tonaj mai mare de 20 de tone, în caz de coduri portocaliu sau roșu.

 

De asemenea, restricțiile temporare de circulație nu se vor aplica în cazul următoarelor tipuri de transporturi:

 

- transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;

- deplasarea vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră;

- transporturi în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicații și telecomunicații, zone locuite și obiective de interes național;

- transporturi funerare;

- transportul de echipamente de prim ajutor și ajutoare umanitare în cazul unor calamități sau dezastre naturale;

- transporturi poștale;

- transporturi pentru distribuirea de carburanți;

- transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

- transporturi cu vehicule destinate prin construcție tractării vehiculelor avariate;

- transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

- transporturile de mărfuri în trafic internațional, efectuate de operatorii de transport români și/sau străini, cu puncte de descărcare/încărcare pe sectorul restricționat.