Noua clădire expozițională de pe strada Unirii, preluată de Muzeu

Data publicare: Miercuri, 31 August, 2022 Total: 729 accesari

Noua clădire expozițională de pe strada Unirii, preluată de Muzeu

Complexul Muzeal Arad a preluat de la Consiliul Județean Arad clădirea proaspăt achiziționată de administrația județeană. Imobilul, situat în Arad, pe strada Unirii, va găzdui o parte a exponatelor Complexului Muzeal, multe dintre ele nefiind expuse din cauza spațiului insuficient de care a dispus Muzeul până în prezent.

 

Noua locație va fi casa Muzeului Etnografic, un muzeu care se bucură de o apreciere deosebită din partea arădenilor. E și firesc, deoarece județul nostru reprezintă o vatră etnografică diversificată, complexă, întrunind elemente semnificative din culturi și obiceiuri diferite, atât românești – Banat, Crișuri, Țara Moților – cât și ale altor grupuri etnice, consolidate în comunități: maghiari, sârbi, slovaci, bulgari, germani, romi. Vom putea, în noua locație, să prezentăm astfel istoria și patrimoniul multicultural de care se bucură județul Arad”, a precizat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

 

În acest imobil vor fi puse în valoare și expuse publicului și alte exponate aflate în patrimoniul Complexului Muzeal Arad. Clădirea preluată de Complexul Muzeal are o suprafață construită de 940 mp și suprafața construită desfășurată de 1877 mp, cu regim de înălțime D+P+E+pod.