220 de curse în Arad, pentru transportarea a 2000 de m3 de beton necesare la noul pod peste Mureș

Data publicare: Marti, 30 August, 2022 Total: 946 accesari

220 de curse în Arad, pentru transportarea a 2000 de m3 de beton necesare la noul pod peste Mureș

Marți, 30 august 2022, începând cu ora 20.00, constructorul contractat de municipalitatea arădeană pentru realizarea proiectului „Lucrări de amenajare traseu transport public de călători cu autobuzul care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA și strada Ștefan cel Mare” a început executarea lucrărilor de turnare a betonului aferent pilei P2 a noului pod peste râul Mureș.

Pentru a transporta cantitatea necesară de beton (2.000 mc) este nevoie de aproximativ 220 de curse. Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în timpul zilei și amploarea intervenției, este necesar ca lucrările să se desfășoare pe parcursul nopții și se vor încheia în dimineața zilei de miercuri, 31 august 2022.

“Așa cum am anunțat, în noaptea asta (marți) forțe din toate s-au mobilizat forțe din toate părțile pentru podul de peste Mureș, partea dinspre Aradul Nou, și cu această ocazie vreau să felicit firma PAB România și să le mulțumesc pentru efortul pe care-l fac pentru a lucra noaptea, odată pentru trafic, pentru că este mult mai ușor în cursul nopții, iar în această perioadă când temperaturile sunt mai ridicate, noaptea este mult mai bine și pentru beton.

În jurul orei 22.00 (marți seara) sunt cam la jumătatea lucrării propuse pentru această noapte, iar asta înseamnă că până dimineață vor reuși să termine ceea ce și-au propus.

Mă bucur că constructorul este în grafic cu lucrările și sunt convins că ne vom mai întâlni pe acest șantier care este în grafic.
a declarat primarul Călin Bibarț, pe sanțierul podului peste Mureș.

 

 

Mașinile care vor transporta betonul necesar lucrării vor avea următoarele trasee:

Calea Aurel Vlaicu – autostradă – str. Constantin Ticu Dumitrescu – str. Coloniștilor – str. Economului și retur

Str. Câmpul Liniștii – str. Cocorilor – str. Pădurii – Calea Bodrogului – autostradă – str. Constantin Ticu Dumitrescu – str. Coloniștilor – str. Economului și retur

Str. Câmpurilor – Centură – autostradă – str. Constantin Ticu Dumitrescu – str. Coloniștilor – str. Economului și retur

Str. Podului – str. Lungă – str. Porumbacului – str. Liviu Rebreanu – str. Pădurii – Calea Bodrogului – autostradă – str. Constantin Ticu Dumitrescu – str. Coloniștilor – str. Economului și retur