Noi echipamente medicale pentru ambulatoriul Spitalului Județean Arad

Data publicare: Marti, 30 August, 2022 Total: 599 accesari

Noi echipamente medicale pentru ambulatoriul Spitalului Județean Arad

Un nou aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie a fost achiziționat de Consiliul Județean Arad, pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Valoarea totală a aparatului este de aproape 1,4 milioane lei.

 

„Una dintre prioritățile absolute ale administrației județene este sănătatea publică. Pentru a crește calitatea actului medical, investim în toți cei trei piloni ai acestei «construcții»: în dezvoltarea infrastructurii, prin construirea de noi secții și modernizarea celor existente, în dotările cu aparatură pentru fiecare secție și, nu în ultimul rând, în pregătirea resursei umane, pentru folosirea noilor echipamente medicale”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.



 

Aparatul a fost achiziționat din fonduri nerambursabile, în cadrul proiectului ,,Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”. Obiectivele generale sunt îmbunătățirea serviciilor medicale pe care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad le oferă pacienților, respectiv achiziția de echipamente medicale pentru dotarea Laboratorului clinic de radiologie și imagistică medicală (LRIM), a Cabinetului în specialitate cardiologie și a Cabinetului în specialitatea gastroenterologie din cadrul Ambulatoriului.

Ținând cont de prevederile legale, consilierii județeni au declarat acest aparat ca fiind de interes public județean și au aprobat constituirea dreptului de administrare al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad asupra acestuia.