Filmul „O logodnă foarte lungă“, proiectat în Grădina de vară de la Cinematograful „Arta“

Data publicare: Marti, 30 August, 2022 Total: 606 accesari

Filmul „O logodnă foarte lungă“, proiectat în Grădina de vară de la Cinematograful „Arta“

De la regizorul și actrița din Amélie (Jean-Pierre Jeunet și Audrey Tautou) vă aducem pe marele ecran o poveste de dragoste foarte diferită: „O logodnă foarte lungă“.

 

Filmul, o poveste de dragoste pe fundalul Primului Război Mondial, va fi proiectat în grădina de vară de la Cinematograful „Arta“, joi, 1 septembrie 2022, de la ora 20.45.

 

Considerat unul dintre cele mai ambițioase și mai ieșite din comun proiecte din cinematografia franceză, filmul „O logodnă foarte lungă“ are la bază romanul celebru al lui Sebastien Jaspisot, scenariul adaptat a fost scris de Jeunet și Guillaume Laurant.

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, proiecția va avea loc în sală.

Proiecțiile de filme de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

Premii:

2 nominalizări la Premiile Oscar

O nominalizare la Premiile „Globul de aur“

Un premiu al Academiei Europene de Film, pentru cel mai bun scenariu

4 nominalizări ale Academiei Europene de Film

 

Sinopsis:

O logodnă foarte lungă (Franța 2004)

Dramă, Mister, Război, Romantic, Dragoste

Spre sfârșitul Primului Război Mondial, este pe punctul de a începe cea mai mare luptă a unei tinere franțuzoaice, Mathilde a fost anunțată că logodnicul ei, Manech, este unul dintre cei cinci soldați răniți care au fost judecați de curtea marțială și scoși în teritoriul dintre tranșeele inamice ale armatelor Franței și Germaniei... și aproape sigur și-au găsit moartea.

 

Refuzând să accepte pierderea pentru totdeauna a iubitului ei, Mathilde pornește într-o călătorie extraordinară pentru a descoperi ce se întâmplase cu iubitul ei.
De fiecare dată ea primește câte o altă variantă dureroasă a modului în care Manech și-a petrecut cele din urmă zile, cele din urmă clipe. Totuși, ea nu se descurajează.


Dacă Manech ar fi fost mort, Mathilde ar fi știut.

Dar cu o încredere de neclintit, întărită de speranța și firea încăpățânat de veselă, Mathilde își desfășoară cercetările până la aflarea concluziilor, convingându-i pe cei care ar fi putut-o ajuta și ignorându-i pe ceilalți.

 

Pe măsură ce se apropie de aflarea adevărului despre cei cinci soldați nefericiți și pedeapsa lor brutală, ea se afundă din ce în ce mai mult în ororile războiului și urmele de neșters pe care acesta le lasă asupra vieților celor pe care i-a atins.