Modernizarea drumului județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota se aproprie de final

Data publicare: Joi, 25 August, 2022 Total: 759 accesari

Modernizarea drumului județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota se aproprie de final

Constructorul lucrează, în interiorul comunei Șiria, la amenajarea șanțurilor, înlocuirea podețelor și realizarea accesului spre gospodării. Finanțarea proiectului de modernizare a acestui drum se realizează din fonduri europene. Drumul județean Arad-Șiria-Pâncota are o lungime de aproximativ 30 de kilometri, termenul de finalizare a proiectului este iunie 2023.

 

În cadrul proiectului de modernizare a drumului Arad-Horia-Șiria-Pâncota am avut în vedere nu doar realizarea părții carosabile, pentru un transport rutier modern și sigur, ci și asigurarea unui confort urban pentru cei care locuiesc în localitățile traversate de acest drum județean. În aceste zile se lucrează la amenajarea șanțurilor de scurgere a apei pluviale, cât și accesul la gospodăriile oamenilor”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Drumul județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota face parte din cel mai ambițios proiect din România de modernizare a drumurilor județene prin care Consiliul Județean Arad și-a propus să modernizeze 650 kilometri de drumuri până în anul 2025. Unele dintre acestea sunt construite de la zero. Majoritatea drumurilor sunt realizate cu finanțare europeană câștigată de Consiliul Județean Arad.