Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona montană a județului Arad. Recomandări ale ISU Arad

Data publicare: Marti, 23 August, 2022 Total: 899 accesari

Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona montană a județului Arad. Recomandări ale ISU Arad

În perioada 23 august, ora 10:00 - 24 august, ora 10:00, zona de munte a județului Arad se află sub incidența avertizării meteorologice COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

 

În intervalul menționat sunt prognozate perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

 

Pentru prevenirea unor situații de urgență, reamintim populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

 

Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care sa le asigure protecţia.

 

Parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere.

 

Aparatele şi alte echipamente electrice (tv, computere, aparatele de aer condiţionat etc.) vor fi deconectate de la priză, deoarece acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.