Controale, notificări și amenzi acordate de DSP Arad în săptămâna 16 – 19 august

Data publicare: Marti, 23 August, 2022 Total: 797 accesari

Controale, notificări și amenzi acordate de DSP Arad în săptămâna 16 – 19 august

În cadrul serviciului control sănătate publică (SCSP) al Direcțieii de Sănătate Publică Arad au fost efectuate 17 de controale în unități sanitare, magazine alimentare, saloane de înfrumusețare, târguri, tabere, centre de prim-ajutor. Au fost constatate următoarele nereguli:

                 

-nerespectarea regimului produselor biocide stabilit de normele in vigoare

-nerespectarea normelor igienico-sanitare in unități economice, tabere, târguri

-plasarea pe piață a produselor alimentare care nu sunt notificate la Ministerul Sănătății

 

În urma acestor constatări, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, din care 12 avertismente și 1 amendă în cuantum de 2.000 lei.

 

În cadrul Departamentului de Supraveghere în Sănătate Publică, în perioada 16.08.2022 -19.08.2022, au fost eliberate/soluționate următoarele notificări/autorizații:

   

- la Compartimentul de supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile au fost eliberate 3 autorizații sanitare de funcționare și 1 viză anuală.

 

- la Compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediul de viață și muncă au fost 15 notificări și negații de construcție și amenajare, 15 redactări pentru certificarea conformității normelor legislative în vigoare si 3 pentru proiecte pe fonduri, 28 prelevări uzine dintre care jumătate au fost chimice, iar jumătate micro și 10 prelevări de probe de apă la bazine și piscine. Pe Medicina Muncii au fost întocmite 2 procese verbale.

 

Pentru perioada 16.08.2022-19.08.2022, Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică (LDISP) din cadrul DSP Arad, a lucrat 62 probe, reprezentând:

 

        - 36 probe de apă rețea și apă fântâni

        - 11 probe apă de bazin

        - 2 probe HIV

        - 3 probe apă tratată

        - 1 probă alimente

        - 2 probe aeromicrofloră

        - 3 probe sterilitate

        - 4 probe de sanitație