Symphonic Experience – Un alt fel de experiență – Prima zi: “în umbra MARELUI urs” de la Phoenix

Data publicare: Sambata, 20 August, 2022 Total: 1378 accesari

Symphonic Experience – Un alt fel de experiență – Prima zi:  “în umbra MARELUI urs” de la Phoenix

Symphonic Experience, festivalul de muzică în premieră atât ca și concept pentru orașul nostrum, cât și ca locaâie, și ne referim la Stadionul “Francisc Neuman” care până acum a găzduit doar competeții sportive.

 

Organizatorii Marius Simion și Florin Galiș, și-au propus un alt fel de festival de muzică, și după prima zi putem spune că le-a ieșit în ciuda faptului că arădenii nu au venit în număr atât de mare pe cum se aștepta, însă prima zi de festival a fost una reușită, atât din punct de vedere al actului artistic cât și a atmosferei care a fost una la înălțimea pretențiilor, însă asupra acestor detalii revenim cu o altă ocazie.

Anca Țurcașiu - Prezentator Symphonic Experience



În prima zi de festival, trebuie să recunosc că Phoenix era numele care atârna cel mai “greu”, iar ceilalți artiști nu-mi spuneau foarte multe, însă am rămas impresionat de trupa maghiară Kerekes Bend, a căror reprezentație chiar a fost una de calitate la înălțimea pretențiilor unui astfel de festival, încântând audiența cu un etno-folk de calitate unde fluierul și mandolin au fost la înălțime.


Kerekes Bend



Evident că Phonix a dus audiența în altă dimensiune, cu piesele celebre de-a lungul existenței celor 60 de ani, în timpul cărora am văzut cel puțin trei generații care au cântat împreună cu legendaria Phoenix acompaniați de orchestra Filarmonicii din Arad sub bagheta dirijorală a maestrului Daniel Jinga.

Orchestra Filarmonicii din Arad


Phoenix



Seara de sâmbătă va fi una spunem noi la fel de calitativă din punct de vedere artistic, pe scena Symphonic Experience va urca maestrul Gheorghe Zamfir, cu al lui nai absolut magic, care va avea invitați surpriză ce vor fi acompaniați de aceeași orchestra a Filarmonicii din Arad.


Seara de sâmbătă va mai găzdui un concert de jazz interpretat de Budapest Orchestra Project şi soliştii invitaţi Koncz Kriszta, Sandor Péter, dirijor Tompa Abel.

 

Tinere talente arădene vor deschide şi cea de a treia şi ultima zi a evenimentului Symphonic Experience. Vor fi urmate de „Tango & Walz Moments by Piazzola & Others”, ocazie cu care unii dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi violoncelişti autohtoni – Răzvan Suma, alături de Ella Bokor, Mircea Marian şi Ştefan Cazacu – vor urca pe scenă sub umbrela Ansamblului PlaCello. Finalul de festival este dedicat Galei Daniel Jinga & Friends, care promit un program inedit în care sunt combinate hituri pop şi arii de operă interpretate de Vlad Miriţă, Laura Bretan, Marcel Pavel, Iordache Basalic, acompaniate de orchestra şi corul academic al Filarmonicii Arad.



Foto: Radu Bulzan