„Dune“, filmul care a primit 6 trofee Oscar la gala din 2021, proiectat în grădina de vară de la Cinematograful „Arta“

Data publicare: Miercuri, 17 August, 2022 Total: 688 accesari

„Dune“, filmul care a primit 6 trofee Oscar la gala din 2021, proiectat în grădina de vară de la Cinematograful „Arta“

„Dune“, lung metrajul – capodoperă cinematografică, care la a 94-a ceremonie a Premiilor Oscar, organizată în 2021, a „plecat“ acasă cu 6 trofee de aur, va fi proiectat în grădina de vară de la Cinematograful „Arta“.

 

Filmul va putea fi văzut joi, 18 august 2022, de la ora 21:15.

 

„Dune” a luat premiile Oscar pentru cinematografie, montaj, partitură, efecte vizuale, design de producție și sunet.

 

 „Dune” a ajuns în fruntea topurilor de box office din 2021 cu o sumă de 400 de milioane de dolari. În distribuția filmului îl găsim pe Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Josh Brolin, Stellan Skarsgård și Zendaya.

 

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

Călătoria mitică și emoționantă din „Dune” spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut într-un mare destin, dincolo de înțelegerea sa, care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și poporului său. Pe măsură ce forțele malefice izbucnesc într-un conflict legat de exclusivitatea pentru furnizarea celei mai prețioase resurse din univers, care se regăsește doar pe această planetă - resursă capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității - vor supraviețui doar cei care își pot cuceri frica.

 

Acțiunea e în același timp atât de îndepărtată și paradoxal, atât de familiară. Pe scurt, anul e 10191, un viitor mult mai îndepărtat. Într-un vast imperiu interplanetar, guvernat după niște ciudate reguli feudale, „casele nobiliare” se luptă pentru supremație, în buna tradiție cu care ne-au obișnuit până acum manualele de istorie.

 

În centrul acțiunii avem reprezentanții a două astfel de Case: Harkonnen și Atreides. Centrul atenției o reprezintă planeta Arrakis, cunoscută și sub numele de Dune, sursa misteriosului melanj, ori mirodenia geriatrică, care prelungește viața și oferă capacitatea de a „vedea în viitor”.

 

Premii:

5 premii Oscar

4 premii Globul de Aur

8 nominalizări la premiile BAFTA