Misiunile pompierilor români continuă în Franța

Data publicare: Duminica, 14 August, 2022 Total: 1011 accesari

Misiunile pompierilor români continuă în Franța

Misiunile modulului național de stins incendii continuă în altă zonă de intervenție din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, Franța. 

 

Începând de duminică, 14 august, cu ora 08.15, modulul execută operațiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenție, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.

 

Astfel, 36 de pompieri care încadrează 5 mașini de stingere incendii de pădure, 2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 l și un microbuz se află dislocați în zona Boutox.  Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

 

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și de menținere a unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

 

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

 

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.