130 de pompieri arădeni vor fi zilnic pe poziție în minivacanța de Sfânta Maria Mare

Data publicare: Vineri, 12 August, 2022 Total: 958 accesari

130 de pompieri arădeni vor fi zilnic pe poziție în minivacanța de Sfânta Maria Mare

Sfânta Maria Mare este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin-ortodox, fiind prăznuită de credincioși în fiecare an pe data de 15 august. 

 

Având în vedere importanța acestui eveniment religios, la care se anunță participarea unui număr mare de credincioși, pentru siguranța participanților, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

 

În plan operațional, zilnic, 130 de pompieri arădeni, încadrează mijloacele tehnice care sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

 

Răspunsul la urgențele medicale este asigurat prin intermediul echipajelor de pompieri SMURD, care vor interveni pentru primul ajutor medical. 

 

Pentru ca această mare sărbătoare religioasă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă recomandăm respectarea următoarelor reguli: 

 

-parcarea autovehiculelor persoanelor care participă la eveniment se face astfel încât să nu blocheze căile de acces și evacuare pentru forţele de intervenţie, respectând indicaţiile autorităţilor;

-aprinderea şi aşezarea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate în acest sens;

-pe timpul ceremoniilor religioase fiecare credincios va avea grijă să protejeze persoanele din imediata apropiere de flacăra lumânărilor, pentru a preîntâmpina aprinderea articolelor de îmbrăcăminte sau a părului.

 

Pe toată durata minivacanței de Sfânta Maria, pompierii arădeni vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitările primite din partea cetățenilor.

 

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente în această perioadă, pompierii arădeni recomandă cetăţenilor care doresc să se relaxeze în aer liber, turiştilor şi amatorilor de drumeţii montane să respecte următoarele măsuri preventive:

 

-Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă; 

-Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis se face numai în locuri special amenajate

în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la construcţii,  culturi agricole, păduri, sau la alte vecinătăţi;

-Asiguraţi la locul arderii mijloace de stingere, un stingător sau o găleată cu apă;

-Nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat;

­-Supravegheaţi în permanenţă copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul;

-Nu aruncaţi resturi de ţigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegataţia uscată sau alte materiale combustibile;

- Anunţaţi imediat orice incendiu pe care il observaţi la numarul unic de urgență 112!