Astra Vagoane Călători Arad angajează 75 de oameni

Data publicare: Miercuri, 10 August, 2022 Total: 1125 accesari

Astra Vagoane Călători Arad angajează 75 de oameni

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de antreprenorul Valer Blidar, are disponibile în prezent 75 de locuri de muncă la fabrica din Arad, pentru electricieni echipamente electrice (20), sudori (25), lăcătuş mecanic (20) şi operatori la maşini-unelte (10), conform informaţiilor existente pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad. 

 

La începutul anului oficialii companiei anunţau că au nevoie de încă 100 de oameni în fabrică şi că investesc 800.000 de euro în roboţi de sudură. În total, fabrica are 450-480 de angajaţi. Compania avea în plan în luna mai a acestui an să aducă din Vietnam sudori, lăcătuşi şi electricieni în fabrica din Arad, unde a început producţia de tramvaie pentru Bucureşti, fiindcă nu găseşte forţa de muncă necesară pe piaţa locală. 

 

Astra Vagoane Călători a câştigat contractul pentru a livra 100 de tramvaie în 40 de luni pentru primăria Bucureşti. La finalul anului 2020, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a anulat decizia prin care primăria Capitalei atribuia contractual turcilor de la Durmazlar. Ulterior, asocierea formată din Astra Vagoane Călători şi chinezii de la CRRC a fost desemnată câştigătoare, valoarea contractului fiind de 840 mil. lei. 

 

Mai mult, Astra Vagoane Călători a continuat să asigure lucrări de reparaţii pentru vagoanele CFR Călători anul trecut. Compania deţine două fabrici la Arad, iar în prezent, fiecare poate produce între 25 şi 30 de tramvaie pe an.

 

Astra Vagoane Călători a finalizat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 280,6 mil. lei, un profit net de 11,5 mil. lei şi cu un număr mediu de 414 angajaţi, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania este contolată de Valer Blidar, unul dintre puţinii antreprenori care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive a României din anii ‘70 – ‘80.