În urma unui incendiu, în Sânpaul au ars un autoturism, o remorcă și vegetație uscată pe o suprafață de 200 mp

Data publicare: Luni, 08 August, 2022 Total: 410 accesari

În urma unui incendiu, în Sânpaul au ars un autoturism, o remorcă și vegetație uscată pe o suprafață de 200 mp

În cursul dimineții de luni, 8 august, la Sânpaul a izbucnit un incendiu de vegetație uscată în spatele terenului de fotbal.

 

La ajungerea pompieriilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la un depozit în care se aflau un autoturism și doua remorci, amplasat în curtea unei case.

 

Intervenția promptă a forțelor a făcut ca incendiul sa fie localizat în limitele găsite, salvând astfel casa.

 

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 13:30.

 

Au ars un autoturism, o remorcă și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

 

Nu au fost victime.

 

De asemena, la fața locului s-au deplasat și inspectorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, pentru a verifica dacă măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor au fost respectate.

 

În urma incendiului s-a efectuat o verificare la proprietatea persoanei păgubite și s-a constatat:

"În urma lucrărilor de reparații (tăierea cu flexul a unor materiale metalice, s-a generat o scânteie care a aprins un panou sandwich, vegetația uscată și materialele combustibile aflate în proximitatea zonei în care s-au efectuat lucrările menționate anterior.

Astfel, folosirea uneltelor care pot produce scântei în timpul funcționării în locuri cu pericol de incendiu, este interzisă, iar persoana responsabilă a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 1000 RON conform articolului 1, punctul 2, litera g. din HGR 537/2007."