În premieră, România a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba germană

Data publicare: Luni, 08 August, 2022 Total: 681 accesari

În premieră, România a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba germană

România a obținut locul I cu medalie de aur la Olimpiada Internațională de Limba germană, organizată recent în Hamburg, Germania. Este vorba despre premiul câștigat cu 100 de puncte din 100 de către eleva Teodora Smîntacă – Strugariu din Bacău, pentru nivelul de limbă B2, cel mai înalt atins în competiție.

 

Este prima medalie de aur obținută de țara noastră la această olimpiadă la care se acordă premii ca la concursurile sportive: un singur loc I, un singur loc II, un singur loc III. Teodora, de la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Bacău, a participat alături de Matei Florescu de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București. Cei doi sunt în clasa a X-a și au fost pregătiți și însoțiți în Germania de profesoara Silvia Socolescu de la Colegiul Național “Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

 

Potrivit site-ului oficial al Olimpiadei Internaționale de Limba germană, circa 140 de elevi din 70 de țări au fost așteptați la concursul desfășurat anul acesta în orașul german Hamburg, în format fizic, în perioada 25 iulie – 5 august. În principiu, la internațională participă elevi care au trecut de naționala de limba germană, calificați pentru nivelurile de limbă A2, B1 și B2, cu vârste între 14 și 17 ani.

 

Sursa:edupedu.ro