S-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al Radioterapiei noului spital oncologic

Data publicare: Vineri, 05 August, 2022 Total: 767 accesari

S-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al Radioterapiei noului spital oncologic

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat astăzi contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea construirii compartimentului de Radioterapie, care va deservi bolnavii de cancer din județul Arad. Consiliul Județean amenajează un nou Spital de Oncologie în municipiu, pe strada Vincențiu Babeș, iar radioterapia, care nu exista până acum la Arad (și pentru care pacienții se deplasau la Oradea sau la Timișoara), va completa serviciile oferite pacienților.

Compartimentul de Radioterapie va funcționa în perimetrul Spitalului Municipal. O parte dintre clădirile vechi din curte vor fi demolate, pentru construirea acestui compartiment.

Studiul de fezabilitate va fi livrat Consiliului Județean în cel mult patru luni.

Acest proiect al Radioterapiei este cuprins pe lista de 49 de obiective de investiții din infrastructura publică de sănătate din România, pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Dintre acestea, minim 25 de proiecte vor fi finanțate, iar unul dintre criteriile de finanțare îl reprezintă existența documentațiilor tehnice. Consiliul Județean Arad a făcut astăzi, prin semnarea acestui contract, un pas decisiv pentru documentația tehnică a Radioterapiei.