„A murit o mare prietenă a României”. Jackie Walorski, membră a Congresului SUA. a murit la 58 de ani într-un accident de mașină

Data publicare: Joi, 04 August, 2022 Total: 971 accesari

„A murit o mare prietenă a României”. Jackie Walorski, membră a Congresului SUA. a murit la 58 de ani într-un accident de mașină

Jackie Walorski, 58 de ani, făcea parte din grupul de prietenie pentru România a Camerei Reprezentanților și a fost decorată , în 2017, de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de comandor.

 

Într-o postare pe Facebook, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, amintește că Jackie Walorski a trăit patru ani în țara noastră, punând bazele, alături de soțul său care e învățător, a unei organizații care ajuta copiii săraci.

 

„A murit o mare prietenă a României, membră a Congresului SUA, care a trăit câțiva ani în România ajutând copiii nevoiași. A murit ieri în Indiana, într-un teribil accident de mașină, Jackie Walorski, membră a Congresului american, o mare susținătoare și prietenă a României, mare suporteră a Parteneriatului nostru strategic.

Între 2000 și 2004, ea și soțul ei, Dean Swihart (de profesie învățător), au trăit în România ca misionari creștini, unde au pus bazele unei organizații care a oferit hrană și echipament medical copiilor săraci. Nu odată a vorbit despre experiența sa pe pământ românesc: „Nu aș fi azi în Congresul SUA dacă eu și soțul meu nu am fi locuit în România vreme de patru ani”, a spus doamna Walorski într-una dintre ocazii, acum câțiva ani.

De altfel, Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a amintit ieri despre relația specială dintre Jackie Walorski și țara noastră: „O nativă a statului Indiana de-a lungul întregii vieți, membra a Congresului, Walorski a trăit o viață în serviciu public: fie că a îngrijit copiii săraci din România, și-a reprezentat comunitatea în legislativul statului Indiana sau a servit aproape un deceniu în Camera Reprezentanților”.

De asemenea, Președintele Joe Biden a subliniat că în ciuda dezacordurilor de opinii, Jackie Walorski a fost “respectată de membrii ambelor partide” din Congres. Și fostul Președinte Donald Trump a reacționat arătând că Walorski a fost o “femeie minunată” pe care a avut privilegiul să o cunoască și alături de care să lucreze vreme de mulți ani”, a scris Andrei Muraru pe Facebook.

 

Sursa:hotnews.ro

Foto:Presidency.ro