Aradul se alinează trendului european de reducere a consumului de energie electrică

Data publicare: Joi, 04 August, 2022 Total: 592 accesari

Aradul se alinează trendului european de reducere a consumului de energie electrică

În conformitate cu recomandările Uniunii Europene, administrația arădeană a decis măsuri pentru economisirea energiei electrice.

 

Astfel pentru început Primăria Arad a redus iluminatul public cu două ore, câte o oră dimineața și una seara și, totodată, a închis semafoarele care funcționau doar pe culoarea galbenă intermitent.

 

Aceste măsuri se extind în numeroase oraşe europene, iar Aradul spune că se aliniază și el trendului.

 

În contextul scumpirii energiei, Primăria Arad îşi îndreaptă atenţia către energia regenerabilă, având proiecte de instalare de panouri fotovoltaice. Unul dintre proiecte, pentru care vor fi solicitate fonduri europene, este estimat la 2 milioane de euro şi prevede realizarea unui parc fotovoltaic la Compania de Transport Public. Energia produsă ar fi livrată în reţeaua de alimentare a tramvaielor şi ar urma să acopere cea mai mare parte a consumului pentru acest tip de transport. De asemenea, ar alimenta staţiile de încărcare a autobuzelor electrice.

 

De asemenea, Primăria Arad vrea să acopere parcările supraetajate din oraş cu panouri fotovoltaice, care ar furniza energia în reţeaua de iluminat public. Proiectul ar mai avea avantajul că va oferi protecţie autoturismelor parcate la etaj, unde nu există acum acoperiş. Mulţi şoferi s-ar putea bucura la aflarea acestei veşti, pentru că în prezent locurile de la etaj din FastPark-uri nu sunt închiriate tocmai pentru că maşinile nu au nicio protecţie în faţa intemperiilor.

 

Alte proiecte pe care Primăria Arad le are în vedere sunt instalarea de panouri fotovoltaice pe clădiri ale şcolilor şi realizarea unui parc fotovoltaic pe suprafaţa unui fost deponeu de deşeuri.