Aradul a primit de la Guvern aproape 41 de milioane de lei pentru căldură şi apă caldă

Data publicare: Marti, 02 August, 2022 Total: 714 accesari

Aradul a primit de la Guvern aproape 41 de milioane de lei pentru căldură şi apă caldă

O nouă tranşă mare de bani, 40,9 milioane de lei, a fost alocată de Guvern pentru Arad, pentru a susţine furnizarea de căldură şi apă caldă în sistem centralizat.

 

„Sprijinul din partea Guvernului pentru Arad a fost consistent şi constant anul trecut şi anul acesta. Practic, Aradul a fost ajutat să furnizeze fără probleme serviciul de termoficare pentru cetăţeni, instituţii şi firme. Este un sprijin necesar şi binevenit, care permite oraşului nostru să folosească bani în altă parte, pentru investiţii şi cofinanţarea proiectelor europene. În acelaşi timp, trebuie să avem o reformă a sistemului de termoficare, pentru că vom depăşi această criză energetică şi nu putem să ne bazăm la nesfârşit pe subvenţiile din partea Guvernului”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.

 

Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, a alocat 360,9 milioane lei către 27 de unități administrativ-teritoriale la nivelul cărora funcționează sisteme centralizate de alimentare cu energie termică, pentru achiziția de combustibil, gaze naturale sau păcură. Aradul a beneficiat de a treia alocare, ca valoare totală, după Timişoara şi Constanţa.