Mihai Fifor : PSD, prin vicepremierul Sorin Grindeanu, face posibilă, dupa 30 de ani, prima autostradă care traversează Carpații!

Data publicare: Marti, 02 August, 2022 Total: 388 accesari

Mihai Fifor : PSD, prin vicepremierul Sorin Grindeanu, face posibilă, dupa 30 de ani, prima autostradă care traversează Carpații!

Astăzi a fost semnat cel mai mare contract din ultimii 30 de ani, pentru o autostradă din România, în valoare de 5,32 de miliarde de lei. Contractul prevede proiectarea și execuția lotului trei al autostrăzii Sibiu-Pitești, care va traversa efectiv Carpații, între localitățile Cornetu și Tigveni.

 

„Din acest moment putem spune că întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil.

 

Toate contractele pentru Autostrada Sibiu-Pitești, cu o valoare totală de 13,56 miliarde de lei, fără TVA, sunt finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM și POT).

 

Sorin Grindeanu a reușit să deblocheze lucrările pentru construcția acestui sector al Autostrăzii Sibiu – Pitești, după 3 ani în care licitația pentru desemnarea constructorului a stat blocată. Pentru deblocarea acesteia, a fost nevoie ca ministrul PSD să facă demersuri susținute pentru modificarea Legii Achizițiilor Publice.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.