Hotărâre a CSJU Arad în contextul codului roșu de instabilitate atmosferică

Data publicare: Sambata, 30 Iulie, 2022 Total: 538 accesari

Hotărâre a CSJU Arad în contextul codului roșu de instabilitate atmosferică

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, condus de domnul subprefect Marius Sulincean, s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară în contextul avertizării meteorologice cod roșu de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică. A fost adoptată Hotărârea nr. 50, prin care se trasează anumite sarcini instituțiilor cu atribuții în situațiile de urgență. Astfel, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad va dispune:

 

a.   Activarea grupelor operative;

b.   Prealetarea turelor libere pentru a se prezenta în timp cât mai scurt la sediile tuturor subunităților de pe raza Județului Arad, ridicarea capacității operaționale de intervenție și asigurarea unei ture de serviciu suplimentare în subunitate;

c.   Verificarea mijloacelor specifice de intervenție;

d.   Prealertarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență si menținerea permanentă a legăturii cu ISU pentru comunicarea aspectelor de interes operativ;

e.   Avertizarea populației prin intermediul mesajelor de tip Ro-Alert, cu repetarea transmiterii mesajului la ora 1400.

 

Conducerile Serviciului Județean de Ambulanță Arad, U.P.U.-SMURD Arad și I.S.U. „Vasile Goldiș” Arad vor lua măsuri pentru suplimentarea personalului de intervenție și prim-ajutor, asigurarea operativităţii tuturor mijloacelor din înzestrare, cu accent pe cele utilizate pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, pentru stingerea incendiilor sau intervenției la accidentele pe căile rutiere sau feroviare.

 

Administrația Bazinală de Apă Mureș - Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad, Administrația Bazinală de Apă Crișuri – Sistemul Hidrotehnic Independent Crișul Alb - Chișineu Criș și Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Arad  vor monitoriza în permanență situația hidrometeorologică și vor informa de urgență I.S.U. „Vasile Goldiș” Arad și Instituția Prefectului – Județul Arad.

 
Furnizorii de utilități publice și companiile care gestionează rețelele de distribuție a utilităților publice de: electricitate, gaz, telecomunicații, apă și canalizare, vor lua măsuri pentru asigurarea intervenției operative în cazul deranjamentelor.

  

Comitetele locale pentru situații de urgență vor asigura serviciul de permanență la sediile primăriilor pe toată durata avertizării meteorologice cod roșu.

 

„Sperăm ca furtunile așteptate pentru această după-amiază să nu provoace mari pagube, însă este de datoria instituțiilor reprezentate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și în comitetele locale să fie pregătite și să își crească în mod corespunzător capacitatea de intervenție. Fac un apel tuturor reprezentanților instituțiilor publice din județ, inclusiv primarilor și personalului din serviciile edilitare ale primăriilor, chiar dacă este sâmbătă, să acționeze cu promptitudine în caz de nevoie și să vină rapid în sprijinul populației sau al cadrelor ISU”, a declarat subprefectul județului Arad, Marius Sulincean.