Vicepreședintele Agenției Fondului pentru Mediu a avut o întâlnire cu 40 de primari arădeni

Data publicare: Vineri, 29 Iulie, 2022 Total: 863 accesari

Vicepreședintele Agenției Fondului pentru Mediu a avut o întâlnire cu 40 de primari arădeni

Peste 40 de primari arădeni au participat joi, 28 iulie, la o întâlnire cu vicepreședintele Agenției Fondului pentru Mediu (AFM), Andrei Liviu Antipa, și cu conducerea Consiliului Județean, pe tema proiectelor finanțate de AFM pentru administrațiile publice. Investiții privind eficientizarea energetică, iluminat public, rețele de apă-canal, piste de biciclete, microbuze pentru elevi și sportivi, împădurirea terenurilor, stații de încărcare pentru vehicule electrice s-au regăsit pe agenda discuțiilor. 

 

,,Ne-am propus un dialog util, care să vină în ajutorul tuturor primarilor din județ care au depus sau intenționează să depună proiecte pentru finanțare la AFM. La rândul nostru, Consiliul Județean, cât și instituțiile din subordine, suntem interesați și așteptăm lansarea, în această toamnă, a noilor linii de finanțare. Am discutat deschiderea noilor finanțări, cele care au fost abordate în ultimele 12 luni, dar și alte aspecte punctuale pe care le-au sesizat primarii din județ. Scopul discuției nu a fost doar unul informativ, ci și de înțelegere a mecanismelor de finanțare și de deblocare a unor proiecte depuse anterior. La întâlnire au fost invitați toți primarii din județul Arad, fiindcă problemele discutate au fost de interes general. Muncim împreună pentru a aduce bani în județul nostru, pentru ca fiecare comunitate să se dezvolte. Îi mulțumesc domnului vicepreședinte al AFM pentru prezență și domnului Călin Abrudan, primarul orașului Ineu, pentru intermedierea acestei întâlniri”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Agenția Fondului pentru Mediu este principala instituție care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor și programelor pentru protecția mediului.