O ultimă consultare publică pe marginea proiectului de hotărâre cu privire la „Construire rețea de canalizare în comuna Livada, județul Arad”

Data publicare: Joi, 28 Iulie, 2022 Total: 790 accesari

O ultimă consultare publică pe marginea proiectului de hotărâre cu privire la „Construire rețea de canalizare în comuna Livada, județul Arad”

Primăria Municipiului Arad a organizat miercuri, 27 iulie 2022, începând cu ora 18:00, în sala Regele Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ o nouă consultare publică pe marginea proiectului de hotărâre cu privire la „Construire rețea de canalizare în comuna Livada, județul Arad”, în vederea concluzionării discuțiilor avute până acum în cadrul celorlalte două întâlniri.

 

La consultarea publică au participat reprezentanți ai Primăriei Arad, ai Primăriei Livada, ai Companiei de Apă Arad și cetățeni din cartierul Grădiște, mai exact locatari ai străzilor care ar fi afectate de lucrările aferente obiectivului de investiție al administrației din comuna Livada. 

 

Cu această ocazie toate părțile implicate și-au expus punctele de vedere vizavi de acest subiect, iar reprezentanții Companiei de Apă Arad au explicat motivul pentru care soluția tehnică propusă este cea optimă. Principala temere a locuitorilor din zonă este aceea a neaducerii la starea inițială a străzilor în urma executării lucrărilor, cu toate că acest aspect este reglementat la nivel local de HCLM nr. 136/2020 privind stabilirea modului de eliberare a Acordului/autorizației privind racordul la rețelele tehnico-edilitare și a Avizului de săpătură realizate pe proprietăți aparținând domeniului public al Municipiului Arad și care afectează structura căilor de comunicații rutiere, străzilor, podurilor, parcărilor, pistelor de biciclete, trotuarelor/aleilor etc. terenurilor de sport precum si spațiilor verzi.

 

Consilierii locali vor analiza atât informațiile prezentate cât și propunerile făcute de toți cei prezenți și abia apoi vor lua o decizie cu privire la votul pe care îl vor acorda proiectului de hotărâre în momentul în care va fi introdus pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe a CLM.