Piaţa Catedralei se mută de la 1 noiembrie iar zona se tranformă în zonă de promenadă

Data publicare: Miercuri, 27 Iulie, 2022 Total: 1172 accesari

Piaţa Catedralei se mută de la 1 noiembrie iar zona se tranformă în zonă de promenadă

De la 1 noiembrie, tarabele din Piața Catedralei se vor desființa, iar hala agroalimentară va fi relocată în Piața Obor.

 

În ședința Consiliului Local Municipal de miercuri, consilierii locali au votat relocarea comercianților din Piața Catedralei, în noua locație de pe strada Rusu Șirianu, un proiect pregătit de multă vreme de administrația locală. Noua locație este situată pe strada Rusu Șirianu, la aproximativ 150 de metri de actuala piață, lângă Turnul de Apă, locație reabilitată complet de către municipalitate, pe două nivele, unul fiind destinat comercializării cărnii şi lactatelor, iar celălalt legumelor şi fructelor, cu dotări moderne, apă curentă la fiecare masa, climatizare pe timpul verii și încălzire în sezonul rece, locație care este finalizată de aproape doi ani.


Citește și: Noua piața agroalimentară de pe strada Ioan Rusu Șirianu este finalizată



 

"Proiectul de care s-a vorbit foarte mult în ultimii ani, din Piaţa Catedralei, se apropie de un moment de debut al lucrărilor. De comun acord cu constructorul care a câştigat licitaţia, Direcţia Tehnică din Primărie, ca beneficiar şi societatea Târguri Oboare Pieţe SA, s-a convenit ca debutul să fie 1 noiembrie, astfel ca până atunci să se poată reloca comercianţii în piaţa nouă. Constructorul şi-a exprimat dorinţa ca începând cu 1 noiembrie, fiind în momentul de faţă autorizat şi cu toate avizele la zi, în funcţie de evoluţia vremii, să facă doar partea de demolare, sau dacă vremea permite, să aibă şi alte lucrări.





Prin urmare, cred că mai câştigăm puţin timp, pentru că pe acest subiect s-a întârziat destul de mult, au fost multe discuţii în ceea ce privesc avizele, mai ales cele de la Monumente, Cultură, mă bucur că s-au pus de acord toţi factorii implicaţi şi că mergem înainte cu acest proiect, care până la urmă cred că va fi un lucru bun pentru oraş"
, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarţ, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal.