13 incendii în doar o zi în județul Arad

Data publicare: Miercuri, 27 Iulie, 2022 Total: 595 accesari

13 incendii în doar o zi în județul Arad

În ultimele 24 de ore, toate subunitățile ISU Arad au desfășurat misiuni de stingere incendii.

 

S-a acționat pentru stingerea unui număr de 13 incendii astfel:

 

-1 incendiu grajd dezafectat in localitatea Semlac.

 

-1 construcție modulară cu rol de birouri la balastiera Horia.

 

-1 depozit de baloti paie în aer liber în localitatea Petriș

 

-1 anexă in localitatea Macea

 

-9 incendii de vegetatie uscata, miriște, păsune împădurită și litieră. 

 

Din păcate se menține tendința de curățare a pășunilor și miniștrilor prin incendiere, fapt ce duce la propagarea incendiilor la construcții sau fond forestier.

 

Există zone în județ, Chisindia - Văsoaia - Păiușeni - Păulian, unde după stingerea incendiului și retragerea forțelor de intervenție în subunitate, a doua zi în jurul prânzului din nou avem incendiu.

 

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU desfășoară controale în această zonă la composesoratele care dețin păduri iar subunitățile de interventie difuzează permanent mesaje de prevenire prin intermediul mijloacelor acustice ale autospecialelor.

 

Menționăm că legislația prevede tragerea la răspundere contravențională a celui care incendiază terenul și nu a proprietarului terenului.

 

În cursul zilei de ieri, 26 iulie, s-a intervenit din nou în zona localităților Văsoaia - Păiușeni – Chisindia, fiind a 5-a intervenție în 7 zile.

 

Tot în cursul zilei de ieri forțele de interventie ale tuturor subunităților au reușit lichidarea incendiului de pe fondul forestier de la Minisu de Sus.

 

Pentru stingera incendiului, la fel ca și în prima zi, a fost constituită din ordinul inspectorului șef o grupare de forțe de la toate subunitățile; Arad, Chișineu-Criș, Ineu, Sebis, Bârzava și Birvhiș.