Toate ministerele din România vor avea bugete reduse cu 10%

Data publicare: Joi, 21 Iulie, 2022 Total: 699 accesari

Toate ministerele din România vor avea bugete reduse cu 10%

Coaliția de guvernare a decis o reducere a bugetelor tuturor ministerelor din România. Banii colectați vor fi direcționați către reducerea secetei pedologice cu care se confruntă România, în contextul temperaturilor extreme din ultimele zile.

 

Ministerele vor primi cu 10% mai puțini bani în urma rectificării bugetare care va avea loc în luna august. Totodată, liderii coaliției de guvernare au discutat și despre alte măsuri care vor fi luate în contextul secetei pedologice, printre care s-ar putea numără și plata subvenției pentru fermieri. Guvernul a decis și plata unor despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă, a anunțat Digi24.

 

De altfel, premierul Nicolae Ciucă a declarat anterior că trebuie să se intervină "rapid", cu toate resursele naţionale şi europene, pentru a proteja agricultura şi fermierii, menţionând că principala prioritate este punerea în funcţiune a sistemelor de irigaţii, iar toate ministerele de linie şi autorităţile responsabile vor contribui la combaterea efectelor generate de seceta care afectează deja o mare parte din Europa.

 

Sursa:wall-street.ro