O altă performanță uriașă a elevilor olimpici. România a obținut 2 medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie 2022

Data publicare: Miercuri, 20 Iulie, 2022 Total: 656 accesari

O altă performanță uriașă a elevilor olimpici. România a obținut 2 medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie 2022

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2022, organizată de China și desfășurată online, au luat 2 medalii de aur, una de argint și una de bronz, conform rezultatelor anunțate luni, 18 iulie, după cum a declarat pentru Edupedu.ro profesoara Daniela Bogdan.

 

„Este o performanță deosebită, o performanță care arată efortul pe care l-au depus acești elevi, împreună cu profesorii lor pregătitori de la clasă, împreună cu echipa de profesori universitari care a asigurat pregătirea lor”, a precizat aceasta.

 

Rezultatele elevilor români:

 

-Alexandru Catalin Dianu de la Liceul Internațional de Informatică, București – aur

-Vlad Iova de la Colegiul Național “Emanuil Gojdu”, Oradea – aur

-Teodor Padureanu de la Colegiul Ferdinand I, Bacău – argint

-Vlad Gabriel Ristache de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” – bronz

 

Cadrul didactic a menționat că au participat 326 de elevi din 83 de țări: „Olimpiada Internațională de Chimie din 2022 era programată de aproximativ cinci ani a se desfășura în China, ori e ușor de înțeles de ce nu s-a desfășurat în format fizic, ci online. Era prea mare riscul, presupun, pentru a merge în China. Așa au hotărât organizatorii, că este mai bine să se desfășoare online”.

 

Întrebată dacă anii pandemici au afectat elevii, cadrul didactic a spus următoarele: „Elevii s-au pregătit, dovadă fiind rezultatele. S-au pregătit în continuare și au fost pregătiți. Noi, anul trecut, am ținut chiar și olimpiada Națională, în format online, și am participat chiar dacă Ministerul Educației a anulat competițiile școlare, am participat și am avut și anul trecut rezultate foarte bune: au fost trei medalii de aur și una de argint”.

 

Profesoara a spus că nu există un psiholog pentru lotul elevi, dar ar putea să fie pe viitor: „S-a încercat la un moment dat această variantă, dar eu am considerat că nu a fost de prea mare folos impactul psihologului, pentru că mai degrabă încercat să obțină date despre lot, decât să-i ajute pe ei, dar poate că a fost o întâmplare mai puțin gândită pe partea aceasta de gestionarea emoțiilor”.

 

Coordonator al pregătirii lotului este academicianul Marius Andruh.

 

Sursa:edupedu.ro

Foto:Daniela Bogdan