Întâlniri cetățenești ale primarului Călin Bibarț în mai multe zone ale Aradului. Ulterior în locațiile respective au fost amplasate afișe cu numărul dispeceratului Poliției Locale

Data publicare: Marti, 19 Iulie, 2022 Total: 666 accesari

Întâlniri cetățenești ale primarului Călin Bibarț în mai multe zone ale Aradului. Ulterior în locațiile respective au fost amplasate afișe cu numărul dispeceratului Poliției Locale

Pentru a cunoaște direct problemele întâmpinate de cetățeni și a identifica împreună cu aceștia modul lor de soluționare, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a reluat, în ultima lună, întâlnirile organizate în cartiere. Consultările respective au fost planificate la orele târzii ale după amiezii, pentru a permite participarea a cât mai multor persoane interesate.

 

Până în prezent, astfel de întâlniri au avut loc în cartierele Micalaca (Zona 500-700) și Aurel Vlaicu (zona UTA), pe străzile Poetului, Corneliu Coposu, Nelu Aristide Dragomir, Udrea și Caius Iacob.

 

Temele cel mai des aduse în atenția administrației locale de către cetățeni au fost necesitatea unor locuri de parcare suplimentare în jurul blocurilor, obstrucționarea accesului auto, periclitarea spațiilor verzi, relocarea și utilizarea defectuoasă a logisticii destinate preluării deșeurilor și prezența în areal a unor persoane fără adăpost.

 

Situațiile au fost consemnate de funcționarii locali prezenți, urmând ca diferite direcții din primărie și structuri subordonate/contractoare ale PMA să se implice în soluționarea problemelor.

 

Un aspect ce a rezultat frecvent rezidă în disponibilitatea redusă a unor cetățeni de a semnala administrației, prin Telefonul Cetățeanului (0257.984) sau la dispeceratul poliției locale (0257.939 – apel gratuit), problemele pe care le întâmpină.

 

Drept urmare, în fiecare dintre zonele unde au avut loc întâlnirile susmenționate, au fost amplasate afișe cu numărul dispeceratului DGPL. De asemenea, echipaje auto vor fi prezente zilnic în zonele problematice indicate de cetățeni, cu atât mai mult cu cât unele dintre situații au fost semnalate în premieră în relația cu administrația publică locală. În special după orele 21.00, polițiștii locali vor descinde din autospeciale în spațiile dintre blocuri, pentru a preveni perpetuarea unor conduite ce produc disconfort locatarilor.