Transportatorul arădean de marfă ”International Alexander” a ajuns la afaceri de peste 500 milioane de lei în 2021

Data publicare: Duminica, 17 Iulie, 2022 Total: 1273 accesari

Transportatorul arădean de marfă ”International Alexander” a ajuns la afaceri de peste 500 milioane de lei în 2021

Compania de transport marfă International Alexander din Arad, cu capital românesc, fondată în 2003 de antreprenorul Simion Ioan Apreutese, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 502 mil. lei (102 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

 

International Alexander a obţinut anul trecut un profit net de 10,4 mil. lei (2,1 mil. euro), având un număr mediu de 1.008 angajaţi, potrivit datelor publice.

 

Grupul asigură servicii de transport multimodal, pe cale rutieră, pe apă sau aer şi oferă şi soluţii logistice, funcţionând şi ca o casă de expediţii. Compania livrează marfă pentru clienţi din industria auto, IT, dar şi pentru cei din FMCG.

 

International Alexander, cu sediul în Arad şi puncte de lucru în mai multe locaţii din România, şi-a extins deja activitatea în Ungaria, Serbia, Cehia şi Germania, bifând anul trecut două achiziţii.

 

Compania a preluat anul trecut compania Vio Transgrup din Dâmboviţa, business controlat de Viorel Angelescu, specializată pe nişa transportu­rilor internaţionale de mare valoare şi a transporturilor frigorifice. De asemenea, în 2021 a făcut o a doua achiziţie în zona de producţie, preluând subisdiarele din România şi Cehia ale firmei Brandl Industries, fondată în anul 1970, pentru a putea oferi clienţilor din industria auto­motive întregul pachet de servicii. Valoarea tranzacţiilor nu a fost făcută publică.

 

Sursa:produsinardeal.ro