Lovitură de teatru în cazul tinere avocate din Iași care a murit după ce a căzut de la etaj. Iubitul, care era și șeful ei, reținut după un an

Data publicare: Sambata, 16 Iulie, 2022 Total: 933 accesari

Lovitură de teatru în cazul tinere avocate din Iași care a murit după ce a căzut de la etaj. Iubitul, care era și șeful ei, reținut după un an

În vârstă de 26 de ani, avocata Monica Cioată a murit în luna iunie a anului trecut după ce a căzut de la etajul șase al unui bloc din cartierul Târgu Cucu din Iași.

 

Vineri, 15 iulie 2022, la un an și o lună distanță, procurorii au decis să îl rețină 24 de ore pe avocatul Sebastian Felecanu, iubitul acesteia și titularul cabinetului de avocatură în care lucra avocata. 

 

Procurorii nu specifică direct în comunicatul remis presei motivele care au dus la această schimbare radicală în cursul anchetei, dar surse Libertatea susțin că au fost descoperite probe noi. Mai mult, suspiciuni au existat încă din noaptea incidentului, drept dovadă că dosarul nu a fost închis după mai mult de un an și nici nu s-a determinat concret că ar fi fost vorba de un accident sau o sinucidere.

 

În cursul zilei de vineri, 15 iulie 2022, Sebastian Felecanu a fost reținut pentru 24 de ore și apoi prezentat Curții de Apel din Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.  „La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, au precizat procurorii într-un comunicat remis presei. 

 

Descoperită de trecători în noaptea dintre 18 și 19 iunie 2021, trupul Monicăi Cioată, o avocată stagiară de 26 de ani, a fost descoperit de trecători în fața blocului turn în care locuia de peste un an cu iubitul ei, avocatul Sebastian Felecanu. Presa locală scrie că, la momentul respectiv, medicii ajunși la fața locului nu au mai avut ce să îi facă, căderea de la etajul al VI-lea fiind una violentă, care i-a cauzat moartea instantaneu.

 

Tânăra a fost găsită doar în lenjeria intimă și cu șosete în picioare, iar apropiații spun că doar ce se întorsese în apartament, în seara respectivă, de la o petrecere. 

 

Procurorii au deschis dosar penal și au efectuat mai multe cercetări în lunile care au urmat: au fost audiați prietenii, familia și martorii, inclusiv suspectul principal acuzat acum de omor calificat. Însă cercetările au înghețat pentru mai bine de un an, fără a fi clar dacă a fost vorba de o sinucidere, un accident sau de o crimă. 

 

Sursa:libertatea.ro

Foto:Ziarul de Iași