Recomandări ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne din Județul Arad adresate cetățenilor care doresc să participe la sărbătoarea „Târgul de fete de pe Muntele Găina”, 16-17 iulie 2022

Data publicare: Sambata, 16 Iulie, 2022 Total: 990 accesari

Recomandări ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne din Județul Arad adresate cetățenilor care doresc să participe la sărbătoarea „Târgul de fete de pe Muntele Găina”, 16-17 iulie 2022

În contextul sărbătorii tradiționale „Târgul de fete de pe Muntele Găina”, ce va avea loc în perioada 16-17 iulie 2022, pe platoul de pe vârful Găina, structurile Ministerului Afacerilor Interne din Județul Arad formulează următoarele recomandări și precizări, adresate arădenilor care vor dori să participe la sărbătoare și intenționează a se deplasa pe munte cu mijloace auto proprii:

 

Instituția Prefectului – Județul Arad

 

 

Inspectoratul de Poliție Județean Arad

 

Ținând cont că drumul forestier de acces spre vârful Găina este impracticabil, poliștii vor permite accesul pe acesta doar autoturismelor de teren. Începând de duminică, 17 iulie, ora 1200, nu se va mai permite urcarea niciunei categorii de autovechicule pentru a nu se crea ambuteiaje în contextul numărului mare de autovehicule care se vor afla în coborâre. Recomandăm a se evita circulația pe timpul nopții, pe drumul forestier, iar circulația pe timpul zilei să se desfășoare cu mare atenție și viteză adecvată condițiilor de drum. De asemenea atenționăm conducătorii auto să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, urmând să fie organizate filtre în zona drumului public ce tranzitează comuna Hălmăgel.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Arad urează tuturor arădenilor un sfârșit de săptămână liniștit, fără evenimente.

 

Inspectoratul de Jandarmi Arad

 

În perioada 16 - 17 iulie, 2022, în contextul sărbătorii tradiționale ,,Târgul de fete de pe Muntele Găina” , care va avea loc pe platoul de pe Vârful Găina, Jandarmeria Arad va asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe traseele de afluire / defluire a participanților din județul Arad către / dinspre Vârful Muntelui Găina, împreună cu I.P.J. Arad. Va acorda sprijin operativ la solicitare, colegilor de la alte structuri M.A.I. din județele participante. Jandarmeria Arad va participa împreună cu structurile M.A.I din județele Alba, Bihor, și Hunedoara la depunerea de coroane la monumentul lui Avram Iancu. Participanților la aceste manifestări le solicităm să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine, să respecte indicațiile organizatorilor, dacă sunt însoțiți de copii să îi supravegheze cu atenție, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să apeleze cu încredere numărul unic de urgență 112 sau să solicite sprijinul jandarmilor sau polițiștilor aflați în apropiere.

 

Jandarmeria Arad vă urează un sfârșit de săptămână liniștit fără evenimente neplăcute!

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad

 

În contextul sărbătorii tradiționale „Târgul de fete de pe Muntele Găina”, care va avea loc în perioada 16-17 iulie 2022, pe platoul de pe vârful Găina, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad, prin Detașamentul de pompieri Sebiș-Garda 2-Gurahont, este pregătit pentru a acționa în cel mai scurt timp pentru asigurarea intervenţiilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

 

În plan operațional, zilnic, 130 de pompieri încadrează  mijloace tehnice care sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, precum și 16 autospeciale pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

 

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, recomandăm participanţilor să aibă o conduită potrivită, să aibă grijă de siguranţa lor şi a celorlalţi, iar în cazul în care situaţia o va impune, să urmeze cu stricteţe recomandările organizatorilor pentru a asigura evacuarea din zona de risc.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad vă dorește un sfârșit de săptămână liniștit fără evenimente neplăcute.