A murit Ivana Trump, fosta soție a lui Donald Trump. Ea era mama a trei dintre copiii fostului președinte

Data publicare: Vineri, 15 Iulie, 2022 Total: 1122 accesari

A murit Ivana Trump, fosta soție a lui Donald Trump. Ea era mama a trei dintre copiii fostului președinte

Fostul fotomodel Ivana Trump, prima soție a lui Donald Trump, a murit la vârsta de 73 de ani, a declarat familia pentru ABC News. Ea este mama a trei dintre copiii fostului președinte: Donald jr., Ivanka și Eric Trump.

 

Într-o declarație pe platforma sa, Truth Social, Donald Trump o evocă pe Ivana ca fiind o „femeie minunată, frumoasă și uimitoare, care a dus o viață minunată și inspirată. Mândria și bucuria ei au fost cei trei copii ai ei, Donald Jr, Ivanka și Eric. Era atât de mândră de ei, așa cum și noi toți eram atât de mândri de ea”, a scris Donald Trump.

 

Mama noastră a fost o femeie incredibilă - o forță în afaceri, o sportivă de clasă mondială, o frumusețe radiantă și o mamă și prietenă grijulie”, a declarat familia Trump într-un comunicat.

 

„Ivana Trump a fost o supraviețuitoare. A fugit de comunism și a ales această țară. Ea și-a învățat copiii ce înseamnă curajul și tenacitatea, compasiunea și determinarea”, mai spune familia.

 

Paramedicii din Manhattan, care au răspuns la un apel pentru stop cardiac, au găsit o femeie în vârstă de 73 de ani în apartamentul din Upper East Side în care locuia Ivana Trump, joi, 14 iulie, puțin după ora 12:30, relatează ABC News, care citează un comunicat al departamentului pentru situații de urgență din New York. Deocamdată, nu a fost anunțată cauza decesului.

 

Potrivit ABC News, care citează surse din poliție, Ivana Trump a fost găsită inconștientă și fără reacție la capătul scărilor din apartamentul său. Poliția investighează dacă a căzut și, în caz afirmativ, dacă această cădere a contribuit în vreun fel la moartea ei, au precizat sursele ABC News. Un medic legist va stabili cauza morții, a precizat poliția.

 

Cine a fost Ivana Trump

 

Ivana Trump, care a crescut sub regimul comunist în fosta Cehoslovacie, s-a căsătorit cu Donald Trump în 1977. Cuplul a divorțat în 1992.

 

„Fără mine, Donald Trump nu ar fi fost ceea ce este”, declara Ivana Trump într-un interviu acordat în octombrie 2017 postului CBS News, la aproape un an după ce fostul ei soț a fost ales președintele Statelor Unite. Când a fost întrebată daca ea sau preşedintele i-au crescut pe cei trei copii ai lor, Ivana Trump a răspuns: „În mod cert, eu”.

 

În cartea sa „Raising Trump”, scoasă în același an 2017, Ivana a povestit că i-a învăţat pe copiii săi „valoarea banilor, să nu mintă, să nu înşele, să nu fure, respectul pentru alţii”.

 

Ivana Marie Trump (născută Zelnickova, la 20 februarie 1949, în Cehia) a fost fotomodel, designer de modă, personalitate media și femeie de afaceri. A deținut poziții manageriale-cheie în cadrul Organizației Trump - vicepreședinte al departamentului de design interior, director executiv și președinte al rețelei de cazinouri Trump s Castle și manager al Hotelului Plaza.

 

Divorțul Ivanei de Donald Trump, finalizat în 1992, a fost subiectul unei ample acoperiri mediatice după 1990.

 

După divorț, ea și-a dezvoltat propriile linii vestimentare, de bijuterii și produse de înfrumusețare. A ținut o rubrică de sfaturi în tabloidul Globe intitulată „Ask Ivana” (Întreab-o pe Ivana - n.r.) din 1995 până în 2010 și a publicat mai multe cărți, inclusiv de ficțiune, și o autobiografie.

 

Născută în Cehoslovacia, tatăl Ivanei a fost inginer electrician, iar mama ei a lucrat ca operator de telefonie. De la vârsta de 4 ani Ivana a început să practice schiul, dovedind un real talent, pe care tatăl ei l-a încurajat, iar Ivana a ajuns în echipa națională de juniori, ceea ce i-a oferit oportunități de a călători dincolo de granițele comuniste din epoca sovietică. A urmat apoi cursurile Universității din Praga, unde în 1972 a obținut diplomă de profesor de educație fizică.

 

sursa:digi24.ro

foto:Facebook