Week-end ”fierbinte” pentru polițiștii locali arădeni

Data publicare: Marti, 12 Iulie, 2022 Total: 856 accesari

Week-end ”fierbinte” pentru polițiștii locali arădeni

74 de polițiști locali au participat, în teren, la măsurile de ordine publică și circulație ocazionate de desfășurarea simultană, în orașul nostru, în locații diferite, timp de trei zile a unor activități competiționale și recreative de nivel național și internațional: Supercupa României, Arad Open Air Festival și Arad Dog Show 2022.

 

Astfel, în cadrul Arad Dog Show, participarea a aproape 3.000 de exemplare canine din țară și străinătate a impus prezența permanentă a două echipaje: unul pentru fluidizarea traficului, iar cel de-al doilea pentru asigurarea incintei în care a avut loc evenimentul.

 

Supercupa României”, desfășurată sâmbătă seara cu participarea a aproximativ 10.500 de suporteri proveniți din trei țări, a fost confirmarea efortului administrației arădene de a dispune de un stadion care să respecte prevederile Regulamentului FIFA și UEFA pentru categoria a II-a. 3 echipaje de poliție locală au acționat pentru fluidizarea circulației, restricționarea zonei din proximitatea arenei Francisc Neuman, între strada Poetului și Calea Aurel Vlaicu. Acest lucru s-a impus în vederea gestionării afluenței de suporteri, la venirea și la plecarea lor, precum și asigurarea unui spațiu de desfășurare a forțelor de ordine comasate. De asemenea, poliția locală a alocat spații de garare, precum și alte echipaje pentru protecția tuturor autobuzelor și microbuzelor suporterilor celor două echipe. Patrule auto ale DGPL au facilitat parcarea autocarului, deplasarea la antrenament și protecția terenului unde s-a pregătit pentru meci campioana României.

 

Arad Open Air Festival, revenit în forță după relaxarea măsurilor determinate de pademie, a determinat o afluență mare de persoane către zona aeroportului unde un dispozitiv masiv de forțe MAI și mai multe echipaje de poliție locală au permis evitarea oricăror incidente de natura celor care au pus în umbră manifestări similare desfășurate în țară.

 

Week-endul a reprezentat un test pentru capacitatea poliției locale de a gestiona, simultan, mai multe misiuni de anvergură și de durată, în format integrat cu mai multe structuri ale MAI, în multiple locații din municipiu, cu angrenarea întregii logistici a DGPL: sedii, dispecerat, autospeciale, echipament de protecție și dotări destinate fluidizării/restricționării traficului auto și pietonal.