Fostul premier japonez Shinzo Abe împuşcat de două ori în spate în timpul unui discurs electoral

Data publicare: Vineri, 08 Iulie, 2022 Total: 878 accesari

Fostul premier japonez Shinzo Abe împuşcat de două ori în spate în timpul unui discurs electoral

Update: Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în timp ce ținea un discurs electoral în oraşul Nara din vestul țării.

Glonțul care l-a ucis pe fostul lider japonez Shinzo Abe a intrat „suficient de adânc încât să-i ajungă la inimă”, au declarat vineri medicii de la Universitatea Medicală Nara, într-o conferință de presă.

Medicii nu au putut opri sângerarea, au adăugat oficialii medicali.

Atacatorul său, un bărbat de 41 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, conform agenţiei Kyodo.

 

Abe se afla în orașul Nara pentru a ține un discurs de campanie electorală, înainte de alegerile pentru camera superioară de duminică. Incidentele cu arme de foc sunt rare în Japonia, deținerea acestora fiind strict reglementată.

Fostul guvernator Yoichi Masuzoe a spus într-un tweet că Abe se află într-o stare foarte gravă, fiind în stop cardio-respirator. Kyodo News precizează că fostul premier nu era conștient când a fost dus la spital.


Shinzo Abe a îndeplinit două mandate ca prim-ministru, fiind cel mai longeviv premier al Japoniei, înainte de a demisiona în 2020, invocând probleme de sănătate.

Fostul lider japonez Shinzo Abe este în stare critică, după ce a fost împuşcat vineri dimineaţă, a declarat premierul Fumio Kishida. El este supus unui tratament de urgenţă, a precizat Kishida, adăugând că medicii se luptă pentru a-i salva viaţa lui Shinzo Abe. „O astfel de faptă este neiertat”, a continuat Fumio Kishida, referindu-se la cel care l-a împuşcat pe Abe.