Transportul de persoane în vizorul Poliției

Data publicare: Marti, 05 Iulie, 2022 Total: 827 accesari

Transportul de persoane în vizorul Poliției

În ziua de 04iulie a.c., în intervalul orar 6.00-9.00 și 18-21 poliţiştii rutieri au desfășurat o acțiune pe linie de poliție rutieră, în municipiul și județul Arad, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, acționând asupra conducătorilor auto care efectuează transport public de persoane.

 

Astfel, polițiștii au acționat la intrările/ieșirile din municipiul Arad, dar și în interiorul localității, unde au fost identificate zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic sau sunt puncte de interes identificate în urma analizelor proprii, ca fiind cu risc rutier ridicat.

 

În cadrul activității desfășurate, au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  49.886 de lei, în baza OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

 

Dintre acestea, 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru viteză excesivă, 2pentru depășire neregulamentară, 2 pentru consum de alcool, 1 pentru comportament agresiv în trafic iar  50 pentru alte abateri la regimul rutier.

 

Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 5 permise de conducere, dintre acestea 2 pentru consum de alcool, 2 pentru depășire neregulamentarăși 1 pentru comportament agresiv în trafic.

 

De asemenea, au fost reținute 4certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice ale vehiculelor.

 

Exemplu relevant:

 

La data de 04 iulie a.c., în jurul orei 06.40, polițiștii Biroului Rutier Arad au depistat pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiul Arad, un bărbat de 51de ani, din localitatea Vinga, care conducea un autobuz cu persoane.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,28 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1035 de lei, fiindu-i reținut și permisul de conducere pentru 90 de zile, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.




(Foto) imagine cu rol ilustrativ