Mai multe incendii au izbucnit în județul Arad pe fondul temperaturilor extreme, inclusiv un lan de grâu de 50 de hectare

Data publicare: Joi, 30 Iunie, 2022 Total: 1041 accesari

Mai multe incendii au izbucnit în județul Arad  pe fondul temperaturilor extreme, inclusiv un lan de grâu de 50 de hectare

Un lan de grâu din localitatea Aluniș către Frumușeni. La locul incendiului intervine Detașamentul de Pompieri Arad, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, doi Subofițeri și doi soldați. 

Intervenția este în dinamică.

La ajungerea forțelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat, la culturile agricole, pe o suprafața de peste 50 de hectare.



   

 

Forțe și mijloace care intervin:

 

- 3 autospeciale cu apa și spumă

- 15 Subofițeri

- 3 SVSU

- 16 pompieri voluntari și angajații societății de care aparține lanul de grâu.

 

Incendiul s-a propagat până la limita dintre județele Arad și Timișoara. Intervine in sprijin și ISU Timiș cu 6 Subofițeri și două autospeciale de stingere.

 

Pompierii arădeni sau mai deplasat la un alt incendiu de vegetație uscată în zona Mănăstirii Gai, se deplasează Detașamentul de Pompieri Arad cu o autospecială tip A9000, 1 subofițer și 1 soldat.

Incendiul a fost localizat. Suprafața afectată de flăcări este de aproximatv 100 mp de vegetație uscată.

 

 

Detașamentul de Pompieri Arad s-a deplasat în dumăamiaza zilei de joi la un incendiu de vegetație uscată în localitatea Vladimirescu, cu o autospecială tip  AT5003 Man, 3 subofițeri și 1 soldat.

La ajungerea forțelor de interventie, incendiul nu s-a confirmat.