Raliul „Rally The Globe” - 26 de mașini de epocă au făcut o “escală” la Arad în drumul lor spre Istambul

Data publicare: Sambata, 25 Iunie, 2022 Total: 1975 accesari

Raliul „Rally The Globe” - 26 de mașini de epocă au făcut o “escală” la Arad în drumul lor spre Istambul

Raliul „Rally The Globe” , un raliu-paradă a unor propritari împătimiți ai mașinilor de epocă, care vor să se bucure de momentele pe care le pot oferii aceste bijuterii pe roti, și nu vor să o facă singuri, vor să împărtășească această bucurie cu cât mai mulți pasionați de-a lungul traseelor pe care le parcurg în fiecare an.


 

În această vara, a început  Raliul Ypres-Istanbul, în 13 iunie în Belgia, apoi a fost străbătută Germania iar prima oprire a fost în capital Cehiei, Praga. Traseul a continuat prin Cehia, a urmat Austria, Ungaria și România, iar pe data de 24 iunie a fost ales Aradul ca loc de înnoptat.





Platoul din fața Primăriei Arad precum și carosabilă au fost alese ca loc pentru prezentarea automobilelor de epocă, după care a urmat o “tură” pe bulevardul central al orașului între Palatul Administrativ și strada I.C. Brătianu, folosinduse înclusiv zona mediană dintre cele două sensuri de circulație ale bulevardului, circulația fiind opriță pentru câteva ore vineri seara.



 

Printre mșinile care au putut fi admirate s-au numărat un Mercedes SL din 1974, un Mercedes W113, sau mărci cunoscute ca și Bentley, Porches au Ford.

 

Sâmbătă, 25 iunie, raliul continuă pe drumurile din județul Arad (pe ruta Șiria, Păuliș, Lipova și apoi Zăbrani, Frumușeni, pe unde am mai avut în județ partea de raliu, Lalașinț, Bata și apoi pe la Săvârșin), următoarea oprire pe teritoriul României va avea loc pe 3 iulie la București în drumul lor spre Istambul. 








 

Foto: Radu Bulzan