Ministrul Agriculturii își anunță demisia din funcție și se autosuspendă din PSD. DNA îl acuză de abuz în serviciu

Data publicare: Joi, 23 Iunie, 2022 Total: 804 accesari

Ministrul Agriculturii își anunță demisia din funcție și se autosuspendă din PSD. DNA îl acuză de abuz în serviciu

Adrian Chesnoiu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și se autosuspendă din PSD, în urma acuzațiilor formulate de DNA la adresa sa. El susține că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și și-a "desfășurat mereu activitatea executivă cu integritate și cu dedicare".

 

Procurorii îl suspectează de abuz în serviciu pentru o presupusă trucare a unor concursuri de angajare, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

 

Solicitarea formulată de procurorul general Gabriela Scutea către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cu referatul DNA pentru încuviințarea urmăririi penale a lui Adrian Chesnoiu, a fost trimisă Comisiei Juridice a Camerei. Termenul pentru raportul comisiei este luni, în timp ce pentru marți este programat votul în plenul Camerei pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Chesnoiu, după care va avea loc plenul reunit.

 

Adrian Chesnoiu "doreşte ca instituţiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa".

 

PSD susține că pe durata întregului mandat de ministru, Chesnoiu "şi-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist şi cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienţi membri ai actualului guvern: "Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcţiile deţinute în guvern şi în partid, va permite instituţiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activităţii sale".

 

Sursa:hotnews.ro

Foto:Guvern