Continuă lucrările de amenajare cu tartan a locurilor de joacă din Arad

Data publicare: Joi, 23 Iunie, 2022 Total: 211 accesari

Continuă lucrările de amenajare cu tartan a locurilor de joacă din Arad

Pentru protecția copiilor care frecventează locurile de joacă amenajate în municipiu, Primăria Arad prin Direcția Tehnică a demarat în primăvara acestui an lucrările de amenajare a suprafețelor de joc cu pardosea cauciucată de tip tartan.

  

Lucrările sunt realizate în baza unui proiect tehnic care prevede următoarea soluție: curățarea locurilor de joacă, înlăturarea stratului superior existent, realizarea stratului de fundație și a celui suport din placă de beton și turnarea pavimentului elastic de tip tartan.

 

Conform datelor tehnice puse la dispoziție de constructor, placa suport de beton are nevoie de o perioadă de aproximativ 28 de zile pentru întărirea materialului utilizat. Este și motivul pentru care o parte dintre locurile de joacă aflate în perioada de execuție, sunt prevăzute în acest moment doar cu placa de beton, motiv de îngrijorare pentru părinți că cei mici s-ar putea accidenta.  De aceea Primăria vine în întâmpinarea lor cu rugămintea de a NU utiliza respectivele spații de joacă pe durata desfășurării lucrărilor.

 

Peste placa de beton, conform proiectului tehnic, urmează să fie turnat  paviment elastic de tip tartan, care pentru a-și păstra caracteristicile are nevoie de un interval de șase ore, de la finalizarea turnării, pentru a se întări. Păstrarea suprafeței netede a pavimentului presupune interzicerea accesului atâta vreme cât suprafața nu este întărită. Din nefericire, sunt situații în care suprafața de tartan proaspăt turnată a fost deteriorată tocmai pentru că s-a călcat pe ea înaintea scurgerii intervalului de timp susmenționat. Remedierea acestor deficiențe este dificilă și în plus presupune costuri suplimentare.

 

În aceste condiții cetățenii orașului sunt rugați, copii și adulți, de a sprijini efortul depus de administrație pentru amenajarea unor suprafețe sigure și atrăgătoare pentru cei mici.