Treizeci de migranți depistați de polițiștii de frontieră arădeni doar într-o singură zi. Pe jos sau ascunși printre mașini și mobilă aceștia încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Data publicare: Marti, 21 Iunie, 2022 Total: 1485 accesari

Treizeci de migranți depistați de polițiștii de frontieră arădeni doar într-o singură zi. Pe jos sau ascunși printre mașini și mobilă aceștia încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand au depistat 30 de cetăţeni din Turcia, Bangladesh și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în diferite mijloace de transport sau deplasându-se pe jos.

 

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, ambii conducând mijloace de transport (un automarfar și o autoutilitară) înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, autoturisme și mobilier pentru societăți comerciale din Belgia și Franța.

 

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci și unu de cetăţeni străini.

 

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diferite Turcia și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.

 

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, nouă persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în România.