Prima acțiune de dezinsecție avio în municipiu în acest an

Data publicare: Marti, 21 Iunie, 2022 Total: 580 accesari

Prima acțiune de dezinsecție avio în municipiu în acest an

Primăria Arad pregătește o nouă acțiune de dezinsecție în municipiu. Aceasta se va desfășura în perioada 23 - 24.06.2022, în intervalul orar 6:30 - 9:30 și/sau seara în intervalul 18:30 - 21:30, în funcție de condițiile meteorologice. Este pentru prima dată anul acesta când tratamentele pentru combaterea țânțarilor adulți vor fi aplicate cu ajutorul aviației utilitare. Substanța folosită este  Deltatim Plus®. Pe acestă apicultorii sunt avertizați ca, în perioada sus-menționată, să ia măsurile necesare astfel încât tratamentul aplicat să nu afecteze albinele.  

 

În perioada 27 - 30.06.2022, în intervalul orar 21:30 - 5:30, în funcție de condițiile meteorologice, se vor desfășura lucrări de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor adulți și a căpușelor, pe raza domeniului public al municipiului Arad. Substanțele utilizate sunt Deltatim Plus® și Cymina Ultra®.

 

Toate produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și sunt avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății.

 

Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. În cazul condițiilor meteo nefavorabile termenul de executare a lucrărilor de dezinsecție va fi prelungit.

 

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate. Din acest  motiv se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecție în spaţii deschise pe malurile apelor, în depozite de anvelope uzate, subsoluri de la blocuri etc. în perioada de desfăşurare a acţiunilor de dezinsecție efectuate pe domeniul public şi privat.