39 de elevi au fost eliminați pentru fraudă, la proba de Limba română de la Bacalaureat. Peste 2.400 de tineri au lipsit de la examen

Data publicare: Marti, 21 Iunie, 2022 Total: 791 accesari

39 de elevi au fost eliminați pentru fraudă, la proba de Limba română de la Bacalaureat. Peste 2.400 de tineri au lipsit de la examen

39 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă la proba scrisă de Limbă și literatură română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2022, anunță Ministerul Educației. Rata de participare de 98%, notează instituția într-un comunicat.

 

Nu s-au prezentat 2.453 de candidați, iar 39 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

 

Potrivit datelor oficiale, erau înscriși pentru această probă 117.219 candidați (toate promoțiile).

 

Marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri, 22 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

 

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00).

 

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

 

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

 

sursa:edupedu.ro